داور بازنشسته فوتبال ایران ادعاهای عجیب و قابل تاملی درباره فساد در داوری مطرح کرده است.به گزارش تابناک به نقل از فوتبالی، حدود ۹ ماه از آغاز افشای پرونده فساد در باشگاه مس رفسنجان میگذرد. پروندهای که پای تعدادی از مدیران این باشگاه، مدیران فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ و چند فعال رسانهای را هم […]
داور بازنشسته فوتبال ایران ادعاهای عجیب و قابل تاملی درباره فساد در داوری مطرح کرده است.
به گزارش تابناک به نقل از فوتبالی، حدود ۹ ماه از آغاز افشای پرونده فساد در باشگاه مس رفسنجان میگذرد. پروندهای که پای تعدادی از مدیران این باشگاه، مدیران فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ و چند فعال رسانهای را هم به این ماجرا باز کرد.
بعد از افشای این ماجرا، کم کم متهمان و افراد مطلع به نهادهای قانونی و اطلاعاتی احضار شدند و پرونده تا حد زیادی پیش رفته است. هر چند هنوز جزییات زیادی درباره نحوه دخالت و تاثیرگذاری افراد متخلف وجود دارد که رسانهای نشده است. در این پرونده بیشترین کنجکاوی مربوط به نحوه تاثیر داوران در نتایج مسابقات است. به هر حال خداداد افشاریان رییس سابق کمیته داوران هم جزو متهمان است و رای دادگاه او به زودی صادر خواهد شد اما نکته این است که او خودش در مسابقات قضاوت نمیکرد و داوران دیگری این کار را انجام میدادند. اما این که چطور این کار انجام میشده مشخص نیست.
علی میرزابیگی داور بازنشسته فوتبال ایران که در تلویزیون هم مصاحبهها و اظهار نظرهای جنجالی داشته اخیرا یک مصاحبه با روزنامه جام جم انجام داده و در آن توضیحاتی درباره راههای احتمالی تاثیر داوری بر جریان مسابقات داده است. توضیحات میرزابیگی در این باره واقعا عجیب و تکان دهنده است و احتمالا خیلیها برای اولین بار است که از این ماجرا خبردار میشوند.
او درباره ارتباط داوران و شرطبندی گفته است: «شرطبندی بحث گستردهای است. این مسائل در هر رکنی از فوتبال ممکن است اتفاق بیفتد. اگر بگویم اصلا نبوده، ادلهای ندارم. نمیتوانم به ضرس قاطع هم بگویم وجود داشته است. یک بار من با فردی صحبت میکردم که در این سیستم شرطبندی بود. به او گفتم ضریب فلان چقدر است، ضریب آن آیتم چقدر است؟ من هی سؤال میکردم. به من گفت دو حالت بیشتر نیست. یا خیلی اطلاعات داری میخواهی از ما اطلاعات بکشی یا اینکه هیچ چیز نمیدانی. من گفتم واقعا چیزی نمیدانم. با صحبتهایی که کردیم و چیزهایی که بعدا شنیدم، به نتایج جالبی رسیدم. من شنیدم میگفتند در قضیه شرطبندی نیازی نیست به کسی بگویی فلان کار را بکن یا نکن. مثال بزنم روشن شوید. خود من به عنوان علی میرزابیگی با اسم مستعار به یک سایت شرطبندی میروم. یا اخوی یا پسرعمویی یا رفیقی. میگویم روی این شرط ببندید که نیمه اول بازی یک اخراج دارد. خودم یک کاری میکردم که بازیکن اخراج شود!»
میرزابیگی درباره نحوه ادامه این ماجرا در زمین فوتبال و چگونگی تاثیر آن در یک مسابقه این طور توضیح داده است: «شما که میدانید ضریب اخراج بالاست. خودم را مثال میزنم. من داور کاری میکردم پنالتی اتفاق بیفتد! یک چیز را شفاف بگویم مردم در جریان باشند. برای یک داور عوض کردن روند بازی خیلی خیلی کار راحتی است. شما احتیاج ندارید حتما پنالتی بگیرید و تابلو شوید. میتوانید کاری کنید روند بازی عوض شود و به سمت دلخواهش برود. سوتهای وسط زمین را مدیریت میکنید. شما مثلا روی یک بازیکن زوم میکنید. یک خطای ریز روی او را نمیگیرید. وقتی بلند شود اولین عکس العملش اعتراض است. سریع به او کارت میدهید! دوباره همین کار را تکرار میکنید و در ۵ دقیقه میتوانید بازیکن را قانونی اخراج کنید! طبیعت هافبک دفاعی این است که با دوندگی و جنگندگی تاکتیک حریف را خراب میکند. شما کافی است سریعا به او کارت بدهید. مربی رسما تا دقیقه ۹۰ آن بازیکن را ندارد. متاسفانه چنین چیزهایی اتفاق میافتد!»
در پرونده فساد در فوتبال از جامعه داوری فقط اتهامات رییس کمیته داوران ثابت شده است اما همه میدانند که او به تنهایی نمیتوانسته کار خاصی انجام بدهد. بنابراین همه اهالی فوتبال انتظار دارند اگر فرد یا افراد دیگری از جامعه داوران هم در این ماجرا دخالت داشته زودتر معرفی شود و تحت پیگرد قانونی قرار بگیرد.